[ad_1]
غلامحسین رحیمی شعرباف روز جمعه در نشست تخصص با اساتید و هیات رییسه دانشگاه صنعتی قوچان افزود: ایران از نظر کمیت و کیفیت مقالات در رتبه ۱۵ دنیا قرار دارد.
وی ادامه داد: در برخی حوزهها همچون علوم نانو در رتبه پنجم قرار داریم اما اهمیت موضوع در استفاده از دانش در توسعه فناوری است که در سالهای اخیر با توسعه پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد علم و فناوری، واحدهای فناورانه مراکز نوآوری و ارتباط به وجود آمده بین آنها با جامعه و صنعت، شبکه ملی توسعه فناوری مبتنی بر دانش نهادهای علمی در حال شکلگیری است و در سالهای آتی توفیقاتی را که در تولید مقاله به دست آوردهایم در توسعه فناوری نیز شاهد خواهیم بود.
معاون وزیر علوم بابیان اینکه برخی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی همچون دانشگاه آزاد، پیام نور، علمی و کاربردی به تقاضای اجتماعی پاسخ میدهند و هیچ محدودیتی در پذیرش دانشجو ندارند گفت: دسته دیگر دانشگاهها نقشپذیری در توسعه علم و فناوری کشور و مشارکت در تولید علم جهانی دارند که به آنها هر تعداد دانشجو و هر تعداد رشته داده نمیشود زیرا مأموریت آنها ساماندهی آموزش عالی است و دانشگاه صنعتی قوچان از این دسته دانشگاههاست.
وی افزود: دانشگاههای دولتی که وابسته به وزارت علوم هستند باید نقش مهمی در توسعه علمی ملی، مشارکت در سطح توسعه فناوری و مشارکت خوبی در مقیاس بینالمللی داشته باشند.
رحیمی شعرباف با بیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان با دارا بودن رشتههای فنی امکان ارتباط با صنایع را در سطح وسیعی دارد ادامه داد: وجود صنایع فراوان بین قوچان و مشهد یکی دیگر از نقاط مثبتی است که این دانشگاه میتواند با برقراری ارتباطی قوی و مستمر با آنها در جهت رفع نیازهای آنها بهموازات دانشگاههای دیگر استان بکوشد.
مدیریت شهری در قوچان نسبت به توسعه دانشگاه صنعتی بیتفاوت است
وی با بیان اینکه در این سفر احساس کردم مدیریت شهری قوچان نسبت به توسعه این دانشگاه بیتفاوت است گفت: مدیریت شهری باید در این زمینه اهتمام بیشتر داشته باشد، عمده مراکز رشد دانشگاهها با کمک پارک جامع استان پدید آمدهاند و مدیریت شهری از جمله نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، امام جمعه و شهردار اهتمام بسیار برای دانشگاهها داشتهاند و همه موارد فقط امور مالی نیست بلکه مسوولین با تسهیل در امور، تشویق و ایجاد انگیزه میتوانند به پیشرفت دانشگاه کمک کنند.
معاون وزیر علوم افزود: دانشگاه مهمترین محل هستههای فناور و تربیت نیروی کار است و مراکز رشد در همین زمینه فعالیت دارند، وجود یک مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی قوچان در حدی نیست که بتواند پاسخگوی منطقه باشد.
وی ادامه داد: از رییس دانشگاه خواسته شده جلسهای با مدیریت شهری برگزار نماید زیرا میتوانند در قضاوت ما در وزارت علوم برای آینده این دانشگاه مؤثر باشند.
رحیمی شعرباف گفت: دانشگاه صنعتی قوچان ازنظر زیرساختها در حدی که باید و در شأن یک دانشگاه توسعه پیدا نکرده و به رغم درخشش خوب در زمینه مقالات بینالمللی با بالاترین کیفیت، تجهیزات متناسب با نیازهایی را که رشتههای فنی دارند تأمین نکرده است.
وی افزود: بخشی از تجهیزات توسط وزارت علوم تأمینشده و بخشی از طریق درآمدها حاصل میشود اما بخشی دیگر باید به صورت مشارکتی با صنایع تأمین شود تا صنایع حس کنند دانشگاهها میتوانند برخی از نیازهای آنها را نیز تأمین نمایند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: در حال حاضر در تعدادی از دانشگاههای کشور واحد تحقیق و توسعه تأسیس شده که برای صنعت و دانشگاه مفید خواهد بود، چون دانشگاه در آن زمینه مجهز خواهد شد که دانشجویان دوره کارورزی را در همان واحد تحقیق و توسعه بگذرانند و از طرفی صنعت برای ایجاد واحد تحقیق هزینه بسیار نمیکند.
وی گفت: اگر برای یک پایاننامه یا رساله بعد از دفاع مشخص شود جعلی، کپی یا اقتباسی است ابتدا باید استاد راهنما پاسخگو بوده و با او برخورد جدی صورت پذیرد، بعد هیاتداوران، مدیریت دانشکده تا رییس دانشگاه باید پاسخگوی این خطا شوند.
رحیمی شعرباف افزود: شورایی زیرنظر وزیر علوم برای برخوردهای احتمالی در این زمینه تشکیل شده تا علاوه بر بررسی پروندهها، نوع برخورد در دانشگاهها را نیز ارزیابی نماید.
شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان دارای ۱۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی است. این شهرستان در ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد.
[ad_2]
Source link