[ad_1]
علی محمدی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۰۰ هنرمند شهرستان زاوه در بیش از هشت رشته شامل نمدمالی، فرت بافی، ساخت سازهای سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، آهنگری سنتی، گلیمبافی، چاقوسازی سنتی و ابریشمبافی فعال هستند.
وی با بیان اینکه تمام هنرمندان زاوه دارای شناسنامه و گواهینامه هستند افزود: آموزش، تولید و عرضه صنایع دستی از جمله رویکردهای اصلی در این زمینه است و در هم اکنون ۶۰ کارگاه صنایعدستی به صورت خانگی و ۴۰ کارگاه به صورت گروهی در این شهرستان فعال است.
رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه ادامه داد: با هدف حمایت از هنرمندان، از طریق تسهیلاتی که تاکنون در این زمینه پرداخت شده، اشتغال مطلوبی به ویژه در مناطق روستایی زاوه ایجاد شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه نخستین خانه صنایع دستی این شهرستان افتتاح شد، در آینده نزدیک شاهد احیای بسیاری از رشتههای منسوخ شده صنایع دستی در این منطقه خواهیم بود.
محمدی افزود: پارسال چهار میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان زاوه پرداخت شد و در سال جاری نیز یکی از اولویتهای اصلی پرداخت تسهیلات به این هنرمندان است.
وی توسعه ظرفیتهای گردشگری، اقامتگاههای بومگردی، ساماندهی و تغییر کاربری مناسب بناهای تاریخی شاخص و کاوشهای باستانشناسی را از جمله اولویتهای امسال عنوان کرد و ادامه داد: از تمام ظرفیتها و امکانات برای توسعه صنعت گردشگری به شکل مطلوب استفاده میشود.
بیش از ۴۵۰ اثر تاریخی، طبیعی، محوطه و تپه تاریخی در شهرستانهای تربتحیدریه و زاوه شناسایی شده که ۷۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری و شهرستان ۷۲ هزار نفری زاوه در ۱۷۴ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارند.
[ad_2]
Source link